Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bővelkedett ugyan az aggályos tartalmi elemekben az RTL Klubon sugárzott Való Világ 5 című műsor, de a hatóságnak egyszer sem kellett szankciót alkalmaznia a kiskorúak védelme érdekében, mert a - Való Világ magazin
részletek »

A VV5 adásaiban fél percenként káromkodtak, most mégsem büntetett a médiatanács

Egy tuti, szubjektív Való Világ - Való világ 5, azaz VV5 - rajongói oldal, mely nem más mint egy tuti magazin. Az, amit és ahogyan én látom, a néző, viszont ahogy láttatják velünk.
Való Világ magazin
Itt vagy: Való Világ magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A VV5 adásaiban fél percenként káromkodtak, most mégsem büntetett a médiatanács
A VV5 adásaiban fél percenként káromkodtak, most mégsem büntetett a médiatanács
Bővelkedett ugyan az aggályos tartalmi elemekben az RTL Klubon sugárzott Való Világ 5 című műsor, de a hatóságnak egyszer sem kellett szankciót alkalmaznia a kiskorúak védelme érdekében, mert a csatorna ezúttal magasabb korhatári besorolással és későbbi műsorsávban vetítette az egyes epizódokat – derül ki a médiatanácsnak az MTI-hez pénteken eljuttatott szakértői tanulmányából.
A hatóság honlapján is olvasható összegző tanulmány szerint a műsorelemzők a Való Világ 5. indulásától valamennyi epizódra kiterjedően ellenőrizték a műsorokat.

A vizsgálat kiterjedt az RTL Klub napi rendszerességgel közzétett adásaira, továbbá a Cool nevű csatornán jelentkező programokra, a NekedValó című talkshow-ra és az éjszakai műsorsávban sugárzott BeleValóVilágra.

Kiricsi Karola, a Médiatanács szóvivője a tanulmánnyal kapcsolatban kiemelte: A kiskorúak érdekében folytatott következetes hatósági gyakorlat eredményes. A kereskedelmi csatornák valóságshow-inak folyamatos és szigorú ellenőrzése, a jogszabálysértésekért kiszabott többmilliós bírságok azt eredményezték, hogy a televízió este kilenc után és 16-os korhatár-besorolással vetítette az legutóbbi széria epizódjait.
Hirdetés

A tanulmány megállapítja, hogy a Való Világ 5. továbbra is bővelkedett a formátumra jellemző aggályos tartalmi elemekben. A dokumentum szerint jócskán emelkedett például a trágár kifejezések gyakorisága. Az október 10-16-ai héten például 49 trágár kifejezés jutott átlagosan egy adásra, ami a legmagasabb értéknek számított.

Megdőlt a megelőző 4. széria csúcsértéke is, ugyanis a 2011. október 3-ai adásban összesen 81 trágár kifejezés hangzott el, ami azt jelenti, hogy a bejátszásokban áltagosan fél percenként volt hallható valamilyen durva kifejezés - áll a tanulmányban.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - vv5, való világ 5, rtl klub, médiatanács, büntetés, káromkodás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-27 17:20:05
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü